Startende BNI LocatiesNetwerk kalenderDownloadsVideoBNI Kantoor - TrainingscentrumBNI internationaal nieuws60 seconden presentatiesROI van het lidmaatschap van BNIBNI NieuwsWorkshops

Zoek een BNI locatie

Successnet

Successnet

BNI Podcast

ROI van het lidmaatschap van BNI

Er zijn vele redenen waarom ondernemers lid worden en blijven van BNI. Het meest voor de hand liggend is het genereren van meer omzet. Op deze pagina willen we nader ingaan op dit aspect en de Return On Investment van het lidmaatschap van BNI kort belichten.

Dit jaar heeft de Britse Merseyside BNI regio opdracht gegeven aan een externe onafhankelijke organisatie, voor het verrichten van uitgebreid onderzoek over de waarde van het lidmaatschap in  hun regio. Dit onderzoek was een vervolg op een in 2002 gehouden enquête uitgevoerd binnen dezelfde regio.

Aan het recentelijk gehouden onderzoek hebben 83% van alle BNI leden in de regio deelgenomen. Merseyside is een goede graadmeter van de waarde van een BNI lidmaatschap over de hele wereld, omdat de gemiddelde grootte van een BNI chapter gelijk is aan de gemiddelde chapter grootte van veel gezonde BNI regio’s. 

Uit het onderzoek is gebleken, dat de leden in deze regio 124 miljoen euro voor collega BNI-leden hebben gerealiseerd. Toen een grote krant in dit gebied van dit feit op de hoogte werd gebracht, vroegen ze of BNI daarvoor het bewijs kon leveren. Na het lezen van het volledige rapport van de onafhankelijke marktonderzoeksbureau (Murray Consultancy), waren ze ervan overtuigd dat het onderzoek representatief was en hebben zij de resultaten er van gepubliceerd.

Waarde van BNI - De verbluffende resultaten

De resultaten van het onderzoek in 2012 waren beter dan verwacht, zeker gezien de toestand van de economie. Hieronder vindt u een overzicht van een aantal bevindingen van het onderzoek

Het gemiddelde bedrag van de omzet van een BNI lid door directe aanbevelingen gekregen van de leden van zijn/haar BNI chapter is 29.500 euro . De indirecte omzet door vervolgorders en aanbevelingen aan andere klanten van de originele klant is gemiddeld een bedrag van 14.100 euro. Waardoor de waarde van het BNI lidmaatschap gemiddeld op 43.600 euro bedraagt.

Hoe langer lid van BNI hoe groter de ROI

Het rapport toonde aan dat het tijd kost in de eerste paar jaar om de relaties met je medeleden op te bouwen, waarbij een gemiddeld  rendement wordt gerealiseerd van 43.600 euro per jaar. Echter na 2 jaar ligt dit al rond de 75.000 euro, na 4 jaar op  175.000 euro en na 6 jaar op 325.000 euro. Uit het onderzoek bleek zelfs, dat er onder de leden van BNI Merseyside, 6 leden miljonair waren geworden door sec de ontvangen aanbevelingen van hun BNI teamleden!

BNI werkt als u bereid bent u in te zetten en de relaties met uw medeleden op te bouwen.