Your browser is not supported. Please use IE 8 or above.

BNI-Vlaanderen

Local Business - Global Network ®

BNI - De grootste zakelijke netwerk organisatie ter wereld

Waarom kiezen voor BNI

BNI biedt een positieve, ondersteunende en gestructureerde omgeving voor het ontwikkelen van een stroom aan kwalitatief goede zakelijke aanbevelingen. Dit doen we door je te helpen sterke persoonlijke relaties te bouwen met tientallen andere goede ondernemers.

Vorig jaar genereerden leden van BNI miljoenen aanbevelingen die resulteren in miljarden aan extra omzet voor elkaar. Als je lid bent van BNI is het net of je elke dag een team van verkopers in de regio hebt rondlopen die koopsignalen herkennen welke voor jouw bedrijf van belang zijn. Andersom heb je zelf je mede-leden in gedachte en help je, waar mogelijk, hun bedrijf te promoten. Wie goed doet, goed ontmoet en alle partijen zullen de voordelen van de samenwerking ondervinden.

Succesvol netwerken vraagt inzet. De meest succesvolle chapters van BNI bestaan uit leden die zeer toegewijd zijn om elkaar te helpen door de inzet van van hun dagelijkse netwerk. Ze vormen een team. Als lid van BNI ben je verantwoordelijk voor het naleven van het beleid en de richtlijnen van de organisatie.


Waar je rekening mee dient te houden

 • Bijeenkomsten duren 90 minuten. Leden dienen op tijd te komen en de gehele meeting bij te wonen.
 • Slechts één persoon per branche/specialisatie zal per chapter toegelaten worden.
 • Alle deelnemers dienen hun primaire beroep of bedrijf te vertegenwoordingen.
 • Aanwezigheid is van kritiek belang. Kun je niet bij een bijeenkomst aanwezig zijn dan kan je jezelf laten vervangen.

Veel gestelde vragen

Q: Kan iedereen lid worden van een chapter?

A: We laten slechts een lid toe per branche/specialisatie. Stel dat je bijvoorbeeld een huizenmakelaar bent en daarvan hebben we er al één, dan kunnen we je doorverwijzen naar een ander chapter, of wellicht is er zelfs de mogelijkheid om zelf grondlegger te worden van een nieuw op te richten chapter in je regio. Mocht je in dit voorbeeld echter een bedrijfsmakelaar of een commercieel onroerend goed makelaar zijn dan bestaat er de mogelijkheid dat je toegelaten zal worden tot dit chapter.

Q: Hoe weten jullie of nieuwe leden betrouwbaar zijn?

A: Op het aanvraagformulier voor lidmaatschap vragen we om twee referenties en we hebben een lidmaatschapscommissie die deze referenties opvolgen. Daarnaast zal er een gesprek plaatsvinden tussen het nieuwe lid en twee leden van deze commissie. Tijdens dit gesprek zal uitgelegd worden wat er van een lid verwacht zal worden en kan het potentiele lid aangeven wat zijn/haar positieve bijdrage aan het chapter zal zijn. Pas hierna zal de lidmaatschapscommissie bepalen of de persoon lid kan worden.

Q: Wat gebeurt er indien een lid een aanbeveling niet correct opvolgt?

A: We hebben een ethische code waarin onze leden aangeven de verantwoordelijkheid op zich te nemen om alle door hun ontvangen aanbevelingen verantwoord op te volgen. Het is noodzakelijk dat indien een bestaand lid constateert dat er niet tot tevredenheid gevolg gegeven wordt aan aanbeveling, dit lid hiervan melding maakt bij de lidmaatschapscommissie, deze zal de melding onderzoeken.

Q: Welke beroepen of bedrijven halen de beste resultaten uit netwerken?

A: Het gaat niet om je beroep of de grootte van je bedijf, het gaat om het individu. Het beroep kan alles zijn. Als je gefocused bent, als je een droom hebt en als je bereid bent je schouders eronder te zetten, dan ben jij de persoon die we in onze groep willen hebben.

Q: Moeten leden gasten meebrengen naar de bijeenkomsten?

A: Wij moedigen onze leden aan om bezoekers en gasten mee te nemen naar de bijeenkomst, zeker als de branch/specialisatie van deze persoon nog vrij is. Wij vinden het uiterst belangrijk om onze gasten een goede indruk van onze organisatie en een fijne bijeenkomst te geven.

Q: Kunnen bepaalde ethische codes van beroepen lidmaatschap van BNI uitsluiten?

A: BNI begrijpt het belang van ethische codes voor bepaalde beroepsgroepen en wij erkennen dat zulke regels per situatie verschillend te interpreteren zijn. Als gevolg hiervan stel BNI dat leden zich in zulke voorkomende tegenstrijdige situaties primair hun ethische beroepsnormen in acht dienen te nemen. Belangrijk hierin is het feit dat BNI er primair voor wil zorgen dat de leden zich vrij kunnen ontwikkelen om hun marketing en bedrijf te verbeteren. Het is BNI's intentie om ervoor te zorgen dat dit ook gebeurt.

Q: Als ik binnen mijn beroep een specialisatie heb, word ik dan als expert gezien voor het hele beroep?

A: BNI kan zich voorstellen dat veel beroepen erg breed zijn en dat mensen zich vaak op een bepaald gedeelte specialiseren. BNI verwacht niet, noch stimuleert, dat leden van BNI zich profileren of werkzaamheden verrichten die niet binnen hun specialisatie valt. Sterker nog, BNI Staat niet toe dat leden aanbevelingen vragen buiten hun specialisatie.

Q: Mijn beroep of bedrijf ziet niet direct mogelijkheden tot handel binnen dit chapter. Is BNI wel geschikt voor mij?

A: Ja. BNI’s primaire doel is leden helpen om zich en hun bedrijf te ontwikkelen en te verbeteren op het gebied van effectief netwerken. Ondernemers krijgen opdrachten aangeboden als hun expertise bekend is en als zij bij de andere leden een bepaalde mate van vertrouwen hebben opgebouw. Indien deze stappen genomen worden zullen de achterliggende netwerken van de leden zich openen en ontstaan er vele nieuwe mogelijkheden tot wederzijds succes. 


Investering in lidmaatschap

Deze bestaat uit een jaarlijkse contributie, eenmalig inschrijfgeld en de kosten voor de locatie. Afhankelijk van de locatie kunnen de locatiekosten per chapter verschillen. Neem contact op met de Secretaris/Penningmeester van betreffend chapter voor exacte informatie. Wanneer je een aanvraag voor lidmaatschap bij het chapter indient dan zal deze beoordeeld worden door de lidmaatschaps commissie, deze zal uiterlijk de volgende bijeenkomst uitslag geven.


Voordelen

 • Verhoogde zichtbaarheid bij veel ondernemers in je regio
 • Aanzienlijke verhoging van omzet door aanbevelingen
 • Leer je bedrijf effectief voor te stellen
 • Verfijn je presentatie technieken
 • Participeer in tot 52 netwerk bijeenkomsten per jaar
 • Nieuwe Leden Pakket: BNI map met visitekaarthouder , Naambadge, orientatie CD, BNI pin
 • Netwerk nieuwsbrieven met de laatste tips en trucs op het gebied van  aanbeveling marketing, netwerken, publiek spreken, en ondernemen
 • Leden Succes Programma training
 • Gevorderden netwerk trainingen
 • Leiderschapsteam training
 • Meedoen met regionale beurzen samen met je mede BNI-leden
 • Participatie in regionale en landelijk conferenties
 • En veel, veel meer!

Hoe lid te worden

Door nu lid te worden sluit je de concurrent uit!

BNI is opgericht in Januari 1985 door Dr. Ivan R. Misner, Founder & Chief Visionairy Officer. BNI biedt een positieve, ondersteunende en gestructureerde omgeving voor mannen en vrouwen om hun bedrijf te laten groeien door aanbeveling marketing.

Succesvol netwerken vraagt inzet. De meest succesvolle chapters van BNI bestaan uit leden die zeer toegewijd zijn om elkaar te helpen door de inzet van van hun dagelijkse netwerk. Ze vormen een team. Als lid van BNI, ben je verantwoordelijk voor het naleven van het beleid en de richtlijnen van de organisatie.*
Hieronder de ethische code voor leden:

(*) Let op: Indien het beleid en de richtlijnen van BNI tegenstrijdig zijn met de professionele beroepscode van een lid dan weegt de professionele beroepscode zwaarder.


Ethische code - BNI leden:

 1. leveren hoogwaardige diensten tegen de prijs die zij hebben opgegeven.
 2. zijn oprecht ten opzichte van de leden en hun aanbevelingen.
 3. bouwen goodwill en vertrouwen op onder de leden en hun aanbevelingen.
 4. zijn er veranwoordelijk voor vervolg te geven aan de aanbevelingen die zij ontvangen.
 5. houden zich aan de ethische code van hun beroep.
 6. spreiden een positieve en ondersteunende houding jegens BNI en leden ten toon.

 

BNI

Copyright BNI. All Rights Reserved. All company names, product names logos included here may be registered trademarks or service marks of their respective owners.